Плати во странство

Компанијата Вработување ОНЛИНЕ ДОО управува со истражувањето за плати, самостојно или во соработка со други партнери на ист начин како MojaPlata.mk во други земји.

Истражувањето за плати во Словачка е креирано од компанијата Profesia, spol. s r.o. во август 2007 година. www.platy.sk

Во Унгарија компанијата Profesia го започна истражувањето за плати Fizetesek.hu. на 1.10.2007 година. www.fizetesek.hu

Платите во Република Чешка се следат од 1.10.2007 преку сајтот Platy.cz. www.platy.cz

Корисниците во Србија имаат можност да го користат InfoPlate.rs којшто постои од 1.6.2009 година. Партнер на работењето на сајтот е компанијата Infostud 3 d.o.o.. www.infoplate.rs

Истражувањето за плати Plata.ba постои и во Босна и Херцеговина од 01.08.2010 година. Партнер за неговото имплементирање е компанијата Kolektiv d.o.o./Posao.ba www.plata.ba

Во Хрватска, партнер на истражувањето за плати Mojaplaca.hr е компанијата Tau on-line d.o.o.. Истражувањето е достапно од Јануари 2012 година. www.mojaplaca.hr

За платите во Естонија ќе дознаете преку веб-сајтот Palgad.ee. Овде, партнерска компанија е CV-Online Estonia OÜ, основач на порталот www.cv.ee. Истражувањето започна да се применува во април 2014 година. www.palgad.ee

Истражувањето за плата во Латвија постои од јуни 2014 година, во соработка со CV-Online Latvia SIA, во чија сопственост е порталот за вработување www.cv.lv. www.algas.lv

Од јуни 2014 година соработуваме со компанијата CV-Online LT UAB, провајдер на порталот за вработување www.cvonline.lt од Литванија. www.manoalga.lt

Истражувњето за плати во Финска, во соработка со Monster.fi постои од јануари 2015 година. www.palkkadata.fi

Од септември 2016 година работиме и во Кенија, во соработка со компанијата Onlinecv.co.ke. www.salarydata.co.ke

Во октомври 2016 година во соработка со компанијата Styria digital marketplaces, d.o.o., операторот на порталот Mojedelo.com, го креиравме истражувањето за плати во Словенија. www.placa.si

Компанијата Profesia, spol. s.r.o. го имплементира истражувањето за плата во Црна Гора од декември 2016. www.plati.me

Во соработка со Sulfman Consulting, го започнавме истражувањето за плати во Нигерија, во септември 2017 година. www.followthesalary.comВести

05
Apr.
Колку заработуваат програмерите во Македонија

Дали работите во ИТ индустријата? Ако сте љубопитни за различните позиции во ИТ индустријата и колку вработените на овие позиции заработуваат во просек, дојдовте на вистинското место.

14
Mar.
10 интересни факти за македонските милениумци

До 2025 година милениумците ќе сочинуваат околу 75 проценти од работната сила.

28
Feb.
Трик прашање за плата на кое треба да внимавате

Едно од најнепријатните прашања што може да ви ги постават на интервју за работа е “Кои се вашите очекувања во врска со платата?“ или “Колку заработувате на вашата сегашна работа?“.