logo

10 најплатени професии за 2018 година

cover image

Па, кои професии можат да ви донесат најголема заработка во иднина?

Платата е еден од најважните фактори кој влијае на одлуката на работобарателите за работа и кариера. Една неодамнешна анкета спроведена од Glassdoor покажа дека дури 67 отсто од лицата кои бараат работа обрнуваат внимание на платата при скенирањето на огласи за работа, што е повеќе од било која друга информација што ја содржи еден оглас.

Најновото истражување на Glassdoor ни ги открива најплатените работни места во 2018 година.

1. Доктор – $16.320

2. Менаџер на аптека - $12.201

3. Фармацевт - $10.593

4. Enterprise Architect - $9.662

5. Корпоративен советник - $9.632

6. Менаџер за развој на софтвер - $9.073

7. Помошен доктор - $9.063

8. Менаџер за софтверски инженеринг – $8.957

9. Медицинска сестра - $8.913

10. Софтверски архитект - $8.783

Сакате да дознаете колку заработуваат другите за вашата работа?

Споредете ја вашата плата сега!


Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата