logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Јавна администрација, Самоуправа вообичаено се движи од 19.220,00 MKD (минимална плата) до 43.811,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Јавна администрација, Самоуправа
30K
40K
 
10% 19K MKD
90% 44K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Генерален државен советник

19.837 - 31.577 MKD
Види повеќе

Главен државен советник

14.500 - 53.055 MKD
Види повеќе

Главен советник

18.456 - 57.190 MKD
Види повеќе

Главен функционер

22.161 - 44.291 MKD
Види повеќе

Директор на оддел

23.876 - 89.362 MKD
Види повеќе

Државен советник

18.902 - 38.117 MKD
Види повеќе

Инспектор

20.494 - 38.992 MKD
Види повеќе

Независен советник

14.500 - 28.012 MKD
Види повеќе

Независен стручен соработник

15.770 - 45.429 MKD
Види повеќе

Независен функционер

14.500 - 32.850 MKD
Види повеќе

Постар соработник

19.689 - 40.310 MKD
Види повеќе

Секретар

15.859 - 32.736 MKD
Види повеќе

Советник

20.220 - 30.802 MKD
Види повеќе

Соработник

18.524 - 31.160 MKD
Види повеќе

Специјален советник

19.169 - 39.041 MKD
Види повеќе

Специјален функционер

14.742 - 30.758 MKD
Види повеќе

Функционер

14.902 - 32.196 MKD
Види повеќе

Царински службеник

16.931 - 31.336 MKD
Види повеќе