logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 17.245,00 MKD (минимална плата) до 37.263,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
20K
30K
 
10% 17K MKD
90% 37K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

15.137 - 31.867 MKD
Види повеќе

Автолимар

17.457 - 33.605 MKD
Види повеќе

Автомеханичар

15.573 - 33.323 MKD
Види повеќе

Инженер за дизајн

14.975 - 54.713 MKD
Види повеќе

Инженер за одржување

21.070 - 58.687 MKD
Види повеќе

Инспектор за квалитет

19.947 - 41.112 MKD
Види повеќе

Лакер

16.137 - 34.698 MKD
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

Види повеќе

Монтер на гуми

16.969 - 28.702 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

15.774 - 29.962 MKD
Види повеќе

Процесен инженер

25.472 - 50.954 MKD
Види повеќе

Сервисер

15.626 - 34.573 MKD
Види повеќе

Тапацер на автомобили

Види повеќе

Техничар за дијагностика

14.500 - 36.818 MKD
Види повеќе

Техничар за електротехника

19.230 - 35.073 MKD
Види повеќе

Техничар за мехатроника

15.499 - 36.622 MKD
Види повеќе

Технолог

18.800 - 34.249 MKD
Види повеќе