logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 21.641,00 MKD (минимална плата) до 76.815,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
30K
40K
50K
60K
70K
 
10% 22K MKD
90% 77K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

25.324 - 80.064 MKD
Види повеќе

ABAP Programmer

22.118 - 76.086 MKD
Види повеќе

ASP.NET Programmer

16.595 - 62.079 MKD
Види повеќе

Android Developer

20.818 - 78.767 MKD
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

23.703 - 73.513 MKD
Види повеќе

C Programmer

17.976 - 66.978 MKD
Види повеќе

C# Programmer

16.674 - 66.673 MKD
Види повеќе

C++ Programmer

19.827 - 83.077 MKD
Види повеќе

Database Administrator

19.637 - 60.948 MKD
Види повеќе

Database Analyst

17.004 - 63.383 MKD
Види повеќе

IC Design Engineer

22.129 - 86.683 MKD
Види повеќе

IT Analyst

18.768 - 63.439 MKD
Види повеќе

IT Architect

27.054 - 121.393 MKD
Види повеќе

IT Consultant

15.287 - 74.631 MKD
Види повеќе

IT Network Administrator

14.900 - 44.822 MKD
Види повеќе

IT Product Manager

24.095 - 99.922 MKD
Види повеќе

IT Project Manager

37.769 - 95.231 MKD
Види повеќе

IT Security Specialist

20.284 - 78.927 MKD
Види повеќе

IT System Administrator

21.630 - 56.931 MKD
Види повеќе

IT Tester

23.068 - 67.207 MKD
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

18.429 - 50.675 MKD
Види повеќе

Java Programmer

28.583 - 98.867 MKD
Види повеќе

Javascript Programmer

24.654 - 89.210 MKD
Види повеќе

Microcontroller programmer

20.198 - 77.067 MKD
Види повеќе

Objective-C Programmer

19.551 - 71.351 MKD
Види повеќе

Oracle Programmer

18.716 - 77.230 MKD
Види повеќе

PHP Programmer

24.493 - 87.900 MKD
Види повеќе

Perl Programmer

16.377 - 65.977 MKD
Види повеќе

Python Programmer

16.425 - 61.532 MKD
Види повеќе

QA Automation Tester

23.299 - 89.785 MKD
Види повеќе

R Programmer

16.327 - 50.342 MKD
Види повеќе

Scrum Master

24.454 - 76.324 MKD
Види повеќе

Software Engineer

26.060 - 94.743 MKD
Види повеќе

Systems Administrator

14.900 - 48.699 MKD
Види повеќе

Systems Engineer

21.672 - 71.114 MKD
Види повеќе

User Experience Expert

17.536 - 71.936 MKD
Види повеќе

iOS Developer

17.358 - 73.822 MKD
Види повеќе

Веб администратор

14.900 - 31.379 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

21.511 - 64.332 MKD
Види повеќе

Инженер DevOps

21.540 - 78.401 MKD
Види повеќе

Програмер

23.726 - 91.369 MKD
Види повеќе

Ревизор на ИТ

Види повеќе

Руби програмер / програмер

21.801 - 80.794 MKD
Види повеќе

Сервисен инженер

15.634 - 46.631 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

14.900 - 31.632 MKD
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

14.900 - 34.397 MKD
Види повеќе

Технички писател

15.790 - 40.342 MKD
Види повеќе