logo
Просечната нето плата во Македонија е
22K
24K
26K
28K
30K
32K
34K
36K
 
10% 21K MKD
90% 35K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот прикажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоците за платите.

Најчесто (>15%)
Невообичаено (5-15%)
Ретки (<5%)

Позиција: Специјалист за корисничка поддршка - Корисничка Поддршка

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

690. место

Помошник наставник

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

14.500 - 18.094 MKD

295. место

IT Network Administrator

Информациски Технологии

Salary group 2

14.500 - 53.275 MKD

294. место

Специјалист за корисничка поддршка

Корисничка Поддршка

Salary group 2

21.159 - 35.271 MKD

293. место

Консултант за човечки ресурси

Човечки Ресурси

Salary group 2

16.085 - 40.079 MKD

1. место

Извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

26.431 - 171.829 MKD

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции

Споредба на платите на работното место со слични работни места

Специјалист за корисничка поддршка

21.159 - 35.271 MKD

Helpdesk оператор

15.192 - 27.685 MKD

Оператор во контакт центар

14.885 - 28.701 MKD

Супервизор во контакт центар

26.022 - 50.835 MKD