logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 17.645,00 MKD (минимална плата) до 34.728,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
20K
30K
 
10% 18K MKD
90% 35K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

14.500 - 29.722 MKD
Види повеќе

Акушерка

14.500 - 28.426 MKD
Види повеќе

Анестезиолог

21.131 - 46.997 MKD
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

14.500 - 25.633 MKD
Види повеќе

Ветеринар

16.366 - 28.056 MKD
Види повеќе

Ветеринарен техничар

14.500 - 24.901 MKD
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

14.500 - 30.223 MKD
Види повеќе

Главна медицинска сестра

17.874 - 33.357 MKD
Види повеќе

Дадилка

14.500 - 26.202 MKD
Види повеќе

Доктор

26.055 - 47.342 MKD
Види повеќе

Забен техничар

14.517 - 41.023 MKD
Види повеќе

Заболекар

14.500 - 38.173 MKD
Види повеќе

Клинички психолог

14.500 - 35.033 MKD
Види повеќе

Клинички стручен соработник

23.834 - 55.191 MKD
Види повеќе

Лекар стажант

23.080 - 53.622 MKD
Види повеќе

Масер

14.500 - 21.360 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

15.320 - 27.402 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

15.470 - 39.617 MKD
Види повеќе

Медицински лаборант

14.500 - 31.413 MKD
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

25.042 - 46.199 MKD
Види повеќе

Медицински советник

14.500 - 37.484 MKD
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

39.100 - 56.799 MKD
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

14.500 - 36.077 MKD
Види повеќе

Микробиолог

14.500 - 33.242 MKD
Види повеќе

Младински работник

14.500 - 27.370 MKD
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

14.500 - 20.318 MKD
Види повеќе

Нутриционист

14.500 - 28.806 MKD
Види повеќе

Оптичар

14.500 - 30.654 MKD
Види повеќе

Оптометрист

14.500 - 33.235 MKD
Види повеќе

Ортопедски техничар

17.091 - 41.171 MKD
Види повеќе

Парамедицинар

14.500 - 33.009 MKD
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

14.500 - 27.668 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

30.477 - 56.816 MKD
Види повеќе

Радиограф

14.717 - 34.664 MKD
Види повеќе

Радиолог

14.500 - 31.010 MKD
Види повеќе

Санитар

14.500 - 17.617 MKD
Види повеќе

Свештеник

15.852 - 38.501 MKD
Види повеќе

Социјален работник

14.500 - 30.622 MKD
Види повеќе

Социјален советник

14.500 - 29.731 MKD
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

21.725 - 49.468 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

14.500 - 31.162 MKD
Види повеќе

Фармацевт

18.754 - 35.463 MKD
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

18.083 - 28.482 MKD
Види повеќе

Физиотерапевт

15.438 - 26.564 MKD
Види повеќе