logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 281,00 EUR (минимална плата) до 558,00 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
300
400
500
 
10% 281 EUR
90% 558 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

237 - 477 EUR
Види повеќе

Акушерка

237 - 462 EUR
Види повеќе

Анестезиолог

339 - 775 EUR
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

237 - 424 EUR
Види повеќе

Ветеринар

240 - 449 EUR
Види повеќе

Ветеринарен техничар

237 - 406 EUR
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

237 - 497 EUR
Види повеќе

Главна медицинска сестра

298 - 598 EUR
Види повеќе

Дадилка

237 - 434 EUR
Види повеќе

Доктор

341 - 692 EUR
Види повеќе

Забен техничар

237 - 681 EUR
Види повеќе

Заболекар

237 - 630 EUR
Види повеќе

Клинички психолог

238 - 577 EUR
Види повеќе

Клинички стручен соработник

382 - 890 EUR
Види повеќе

Лекар стажант

384 - 866 EUR
Види повеќе

Масер

237 - 352 EUR
Види повеќе

Медицинска сестра

253 - 444 EUR
Види повеќе

Медицинска сестра

264 - 557 EUR
Види повеќе

Медицински лаборант

242 - 528 EUR
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

406 - 717 EUR
Види повеќе

Медицински советник

237 - 617 EUR
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

649 - 915 EUR
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

237 - 598 EUR
Види повеќе

Микробиолог

237 - 546 EUR
Види повеќе

Младински работник

237 - 444 EUR
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

237 - 332 EUR
Види повеќе

Нутриционист

237 - 509 EUR
Види повеќе

Оптичар

237 - 465 EUR
Види повеќе

Оптометрист

237 - 523 EUR
Види повеќе

Ортопедски техничар

285 - 664 EUR
Види повеќе

Парамедицинар

237 - 517 EUR
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

237 - 439 EUR
Види повеќе

Продукт менаџер

496 - 935 EUR
Види повеќе

Радиограф

237 - 540 EUR
Види повеќе

Радиолог

237 - 502 EUR
Види повеќе

Санитар

237 - 291 EUR
Види повеќе

Свештеник

256 - 632 EUR
Види повеќе

Социјален работник

274 - 591 EUR
Види повеќе

Социјален советник

237 - 491 EUR
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

358 - 829 EUR
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

237 - 507 EUR
Види повеќе

Фармацевт

337 - 594 EUR
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

244 - 473 EUR
Види повеќе

Физиотерапевт

253 - 433 EUR
Види повеќе