logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 17.194,00 MKD (минимална плата) до 34.190,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
20K
30K
 
10% 17K MKD
90% 34K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

14.500 - 29.200 MKD
Види повеќе

Акушерка

14.500 - 28.275 MKD
Види повеќе

Анестезиолог

20.773 - 47.470 MKD
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

14.500 - 25.949 MKD
Види повеќе

Ветеринар

14.686 - 27.520 MKD
Види повеќе

Ветеринарен техничар

14.500 - 24.856 MKD
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

14.500 - 30.474 MKD
Види повеќе

Главна медицинска сестра

18.246 - 36.612 MKD
Види повеќе

Дадилка

14.500 - 26.580 MKD
Види повеќе

Доктор

20.902 - 42.409 MKD
Види повеќе

Забен техничар

14.500 - 41.694 MKD
Види повеќе

Заболекар

14.500 - 38.614 MKD
Види повеќе

Клинички психолог

14.559 - 35.353 MKD
Види повеќе

Клинички стручен соработник

23.394 - 54.531 MKD
Види повеќе

Лекар стажант

23.495 - 53.070 MKD
Види повеќе

Масер

14.500 - 21.541 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

15.518 - 27.173 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

16.187 - 34.104 MKD
Види повеќе

Медицински лаборант

14.816 - 32.359 MKD
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

24.897 - 43.921 MKD
Види повеќе

Медицински советник

14.500 - 37.787 MKD
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

39.737 - 56.069 MKD
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

14.500 - 36.632 MKD
Види повеќе

Микробиолог

14.500 - 33.466 MKD
Види повеќе

Младински работник

14.500 - 27.181 MKD
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

14.500 - 20.370 MKD
Види повеќе

Нутриционист

14.500 - 31.171 MKD
Види повеќе

Оптичар

14.500 - 28.465 MKD
Види повеќе

Оптометрист

14.500 - 32.017 MKD
Види повеќе

Ортопедски техничар

17.439 - 40.705 MKD
Види повеќе

Парамедицинар

14.500 - 31.645 MKD
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

14.500 - 26.867 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

30.363 - 57.284 MKD
Види повеќе

Радиограф

14.500 - 33.107 MKD
Види повеќе

Радиолог

14.500 - 30.751 MKD
Види повеќе

Санитар

14.500 - 17.856 MKD
Види повеќе

Свештеник

15.692 - 38.716 MKD
Види повеќе

Социјален работник

16.808 - 36.195 MKD
Види повеќе

Социјален советник

14.500 - 30.111 MKD
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

21.963 - 50.758 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

14.500 - 31.033 MKD
Види повеќе

Фармацевт

20.676 - 36.382 MKD
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

14.976 - 29.004 MKD
Види повеќе

Физиотерапевт

15.497 - 26.505 MKD
Види повеќе