logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Образование, Наука и Истражување вообичаено се движи од 17.947,00 MKD (минимална плата) до 30.865,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Образование, Наука и Истражување
18K
20K
22K
24K
26K
28K
30K
32K
 
10% 18K MKD
90% 31K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Археолог

14.500 - 23.509 MKD
Види повеќе

Асистент на професор во медицинско училиште

14.500 - 16.972 MKD
Види повеќе

Библиотекар

14.500 - 26.610 MKD
Види повеќе

Биолог

14.542 - 37.069 MKD
Види повеќе

Возен инструктор

14.500 - 25.438 MKD
Види повеќе

Директор на училиште

22.337 - 40.405 MKD
Види повеќе

Едукатор/Инструктор/Негувател

14.500 - 23.082 MKD
Види повеќе

Заменик директор

22.997 - 42.767 MKD
Види повеќе

Истражувач, Научник

16.788 - 39.102 MKD
Види повеќе

Координатор за образование

14.561 - 25.287 MKD
Види повеќе

Лабораториски техничар

14.500 - 28.794 MKD
Види повеќе

Лектор

19.376 - 33.971 MKD
Види повеќе

Логопед/дефектолог

19.029 - 29.552 MKD
Види повеќе

Менаџер на училишна кантина

14.500 - 23.105 MKD
Види повеќе

Наставник

18.552 - 26.006 MKD
Види повеќе

Педагог

14.500 - 25.137 MKD
Види повеќе

Помошник наставник

14.500 - 18.061 MKD
Види повеќе

Предучилишен наставник

14.500 - 23.875 MKD
Види повеќе

Професор

28.819 - 58.603 MKD
Види повеќе

Професор

17.804 - 32.216 MKD
Види повеќе

Професор по музика и уметност

14.909 - 25.856 MKD
Види повеќе

Психолог

19.014 - 25.824 MKD
Види повеќе

Спортски тренер

14.500 - 29.932 MKD
Види повеќе

Тренер за стручно усовршување

20.049 - 35.999 MKD
Види повеќе

Тутор

14.500 - 22.966 MKD
Види повеќе

Универзитетски асистент

18.991 - 32.505 MKD
Види повеќе

Универзитетски лектор

25.075 - 46.081 MKD
Види повеќе

Универзитетски професор

21.189 - 39.225 MKD
Види повеќе

Училишен домар

14.500 - 21.570 MKD
Види повеќе

Учител

18.234 - 26.282 MKD
Види повеќе

Фитнес инструктор

14.500 - 23.520 MKD
Види повеќе