logo
Просечната нето плата во Македонија е
15K
16K
17K
18K
19K
 
10% 15K MKD
90% 18K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Најчесто (>15%)
Невообичаено (5-15%)
Ретко (<5%)

Позиција: Помошник наставник - Образование, Наука и Истражување

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

695. место

Санитар

Медицина и Социјална заштита

Salary group 1

14.900 - 18.266 MKD

694. место

Спасувач, Инструктор за пливање

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

Salary group 2

14.900 - 20.996 MKD

693. место

Помошник наставник

Образование, Наука и Истражување

Salary group 2

14.900 - 18.174 MKD

692. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 2

14.900 - 18.065 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

39.931 - 185.970 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции