logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Право и Законодавство вообичаено се движи од 17.285,00 MKD (минимална плата) до 38.425,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Право и Законодавство
20K
30K
 
10% 17K MKD
90% 38K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Адвокат

18.532 - 60.989 MKD
Види повеќе

Административен службеник

15.669 - 30.104 MKD
Види повеќе

Дактилограф / Судски асистент

18.696 - 39.471 MKD
Види повеќе

Извршител

17.176 - 47.750 MKD
Види повеќе

Нотар

21.151 - 57.495 MKD
Види повеќе

Нотарски стручен соработник

15.609 - 40.458 MKD
Види повеќе

Обвинител

Види повеќе

Правник

17.881 - 35.349 MKD
Види повеќе

Приправник - студент по право

14.500 - 26.717 MKD
Види повеќе

Приправник на судски извршител

14.500 - 31.770 MKD
Види повеќе

Судија

34.186 - 90.988 MKD
Види повеќе