logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Трговија вообичаено се движи од 17.347,00 MKD (минимална плата) до 36.599,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Трговија
20K
30K
 
10% 17K MKD
90% 37K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Business Analyst

18.952 - 50.518 MKD
Види повеќе

Sales Object Manager

20.304 - 51.344 MKD
Види повеќе

Администратор за online продажба

14.500 - 31.297 MKD
Види повеќе

Асистент за промоции

14.500 - 27.149 MKD
Види повеќе

Директор на филијала

22.237 - 61.728 MKD
Види повеќе

Заменик менаџер на продавница

19.476 - 32.863 MKD
Види повеќе

Инженер за продажба

19.071 - 48.952 MKD
Види повеќе

Консултант за продажба

16.118 - 34.466 MKD
Види повеќе

Менаџер за е-трговија

20.791 - 52.819 MKD
Види повеќе

Менаџер за продажба на клучни клиенти

26.109 - 74.781 MKD
Види повеќе

Менаџер на клиенти

14.500 - 42.672 MKD
Види повеќе

Менаџер на продавница

16.228 - 34.493 MKD
Види повеќе

Мерчендајзер

16.319 - 27.821 MKD
Види повеќе

Помлад претставник за продажба

14.500 - 33.587 MKD
Види повеќе

Постар претставник за продажба

20.394 - 38.394 MKD
Види повеќе

Претставник за продажба

17.145 - 45.475 MKD
Види повеќе

Продавач / Касиер

15.328 - 25.021 MKD
Види повеќе

Продавач на автомобили

15.911 - 42.951 MKD
Види повеќе

Продажен асистент

15.623 - 33.075 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

17.821 - 51.304 MKD
Види повеќе

Работник во дистрибуција

14.500 - 27.933 MKD
Види повеќе

Работник на шалтер во обложувалница

15.520 - 24.461 MKD
Види повеќе

Раководител на сектор во малопродажен објект

14.500 - 36.324 MKD
Види повеќе

Референт за набавка

15.469 - 40.434 MKD
Види повеќе

Референт за продажба

18.386 - 35.005 MKD
Види повеќе

Службеник во сектор за поплаки

14.500 - 30.998 MKD
Види повеќе

Специјалист за е-трговија

14.500 - 38.831 MKD
Види повеќе

Стручен помошник во продавница

14.500 - 28.576 MKD
Види повеќе

Телемаркетер

14.500 - 29.655 MKD
Види повеќе

Уредувач на излози и штандови

14.500 - 30.848 MKD
Види повеќе