logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Туризам, Гастрономија, Хотелиерство вообичаено се движи од 16.037,00 MKD (минимална плата) до 29.652,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
18K
20K
22K
24K
26K
28K
30K
 
10% 16K MKD
90% 30K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Агент за резервација

16.253 - 29.272 MKD
Види повеќе

Аниматор

14.500 - 24.271 MKD
Види повеќе

Бармен

14.944 - 26.531 MKD
Види повеќе

Бродски офицер

21.052 - 42.763 MKD
Види повеќе

Гостилничар

14.500 - 26.562 MKD
Види повеќе

Готвач

16.344 - 32.436 MKD
Види повеќе

Келнер

14.500 - 24.542 MKD
Види повеќе

Келнер - Собна услуга

14.500 - 22.322 MKD
Види повеќе

Консиерж

14.500 - 29.649 MKD
Види повеќе

Крупиер

14.500 - 30.687 MKD
Види повеќе

Менаџер за кетеринг

16.408 - 50.226 MKD
Види повеќе

Менаџер за сместување

15.661 - 40.680 MKD
Види повеќе

Оперативен супервизор

14.500 - 34.024 MKD
Види повеќе

Пица мајстор

16.190 - 29.355 MKD
Види повеќе

Помошник во кујна

15.253 - 25.380 MKD
Види повеќе

Помошник готвач

16.308 - 27.814 MKD
Види повеќе

Портир

14.500 - 23.171 MKD
Види повеќе

Работник за подготовка на брза храна

14.500 - 23.088 MKD
Види повеќе

Раководител на сектор во малопродажен објект

16.926 - 34.796 MKD
Види повеќе

Рецепционер

15.726 - 24.318 MKD
Види повеќе

Слугинка

14.500 - 24.049 MKD
Види повеќе

Сомелиер

19.062 - 32.790 MKD
Види повеќе

Спа терапевт

14.500 - 25.907 MKD
Види повеќе

Спасувач, Инструктор за пливање

14.500 - 20.946 MKD
Види повеќе

Стјуардеса

18.888 - 33.071 MKD
Види повеќе

Туристички водич

14.500 - 31.225 MKD
Види повеќе

Шеф на кујна

16.226 - 45.991 MKD
Види повеќе