logo

Просечната нето плата во Македонија е 29.124 MKD

Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Позиција: Менаџер за сместување - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

716. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

12.670 MKD

273. место

Уредник

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми

Salary group 2

29.104 MKD

272. место

Менаџер за сместување

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

Salary group 2

29.124 MKD

271. место

Финансиски агент

Економија, Финансии, Сметководство

Salary group 2

29.147 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

105.392 MKD

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

  • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
  • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
  • Распределба на испитаниците во рангови на плати
  • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
  • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
  • Анализа на финансиски бенефиции