logo

Листа на категории каде што се проценува најниска просечна месечна плата на вработените.

Дејности

Просечна нето плата

icon

1. Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
17.769 MKD
icon

2. Општа работа


Види повеќе
19.114 MKD
icon

3. Услужни дејности


Види повеќе
21.441 MKD
icon

4. Дрвна Индустрија


Види повеќе
21.475 MKD
icon

5. Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
22.355 MKD
icon

6. Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
22.385 MKD
icon

7. Администрација


Види повеќе
23.064 MKD
icon

8. Култура и Уметност


Види повеќе
23.346 MKD
icon

9. Преведување, толкување


Види повеќе
23.447 MKD
icon

10. Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
23.473 MKD
icon

11. Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
23.768 MKD
icon

12. Обезбедување и Заштита


Види повеќе
24.038 MKD
icon

13. Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
25.049 MKD
icon

14. Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
25.220 MKD
icon

15. Производство


Види повеќе
25.504 MKD
icon

16. Право и Законодавство


Види повеќе
25.652 MKD
icon

17. Трговија


Види повеќе
25.827 MKD
icon

18. Автомобилска Индустрија


Види повеќе
26.091 MKD
icon

19. Транспорт, Логистика


Види повеќе
26.821 MKD
icon

20. Хемиска Индустрија


Види повеќе
27.157 MKD

Споредете ја својата плата

Споредете ја вашата плата