ИсточенПозиции со најниска плата

Позиција Просечна нето плата(MKD)
Шивачка - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 16.908
Шивач - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 18.362
Оператор на машина - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 19.202
Моден дизајнер, Кројач - Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија 23.634
Чувар - Менаџмент 25.172
Помошник во стоматолошка ординација - Медицина и Социјална заштита 25.195
Продажен асистент - Трговија 26.380
Негувател, Личен асистент - Медицина и Социјална заштита 26.496
Благајник - Економија, Финансии, Сметководство 27.040
Рецепционер - Туризам, Гастрономија, Хотелиерство 27.500
App Name -