logo

Минималната плата ќе се зголеми во март 2023

cover image

Минималната плата од март ќе порасне за 1600 денари!

Вицепремиерот за економски прашања, на гостувањето во „Клан ТВ“ кажа дека од март 2023 година

Владата ја зголемува минималната плата на 19.600 денари. Вицепремиерот вели дека намерата на Владата е да може двајца членови на семејство да ја покријат потрошувачката кошничка за еден месец.

- Во март минималната плата ќе стане 19.600 денари, па така двајца членови на семејство ќе може да ја покријат потрошувачката кошничка и да остане нешто, вели вицепремиерот.

Значи тоа би изгледало вака 19.600 + 19.600= 39.200 денари, ако двајцата членови од семејството земаат минимална плата.

Како ви изгледа?


Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата