logo
post thumb

Просечната нето плата во март 34.925 денари

Просечната исплатена нето плата по вработен во март годинава изнесува 34.925 денари и во однос на просечната плата во март лани е повисока за 12,4 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика.

post thumb

Што е ново на Моја Плата?

Mojaplata.mk е најголемото истражување за плати, со база од 20.000 податоци од реални корисници од Македонија кои ќе ви помогнат да ги усогласите очекувањата за плата на потенцијалните и сегашните вработени со вашите можности за плаќање.

post thumb

Колку плата заслужувате во 2023 година?

3.1.2023

Како да одговорите на прашањето „Колкава плата очекувате? Нова година, нови цели и планови, а можеби и нова работа? Доколку размислувате за промена...

Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата