logo

Опсегот на плати на вработените кои работат во земја Македонија, по дифолт, е во опсег од 16.154,00 MKD. (ниски плати) до 45.482,00 MKD (високи плати, реалните плати можат да бидат изедначени повисоко).

Ова е вкупната месечна плата, вклучително и бонуси. Платите значително се разликуваат во индивидуалните работни позиции. Ако сте заинтересирани за плати за одредена позиција, учествувајте во истражувањето.

Просечната нето плата во Македонија е
20K
30K
40K
 
10% 16K MKD
90% 45K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опсег на плата

Распределба на вработените во Македонија во групи на плати во MKD.

Плати според старосна група

Просечна плата и опсег во Македонија по возраст во MKD.

20K
30K
40K
50K
<24
20K
30K
40K
50K
 
 
Просек 24K
медијана 22K
10% 15K
25% 18K
75% 28K
90% 35K
25-34
20K
30K
40K
50K
 
 
Просек 29K
медијана 27K
10% 16K
25% 21K
75% 35K
90% 44K
35-44
20K
30K
40K
50K
 
 
Просек 31K
медијана 29K
10% 17K
25% 22K
75% 38K
90% 48K
45-54
20K
30K
40K
50K
 
 
Просек 30K
медијана 28K
10% 16K
25% 21K
75% 36K
90% 47K
55+
20K
30K
40K
50K
 
 
Просек 28K
медијана 26K
10% 15K
25% 20K
75% 34K
90% 43K

Најдобро платените позиции во Македонија

Список на најдобро платените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD).

1. Главен извршен директор Топ Менаџмент

106.205 MKD

2. ИТ Директор Топ Менаџмент

79.464 MKD

3. Регионален Менаџер / Директор Топ Менаџмент

78.311 MKD

4. IT Architect Информациски Технологии

69.601 MKD

5. Директор за лизинг Лизинг

68.453 MKD

6. Извршен директор Топ Менаџмент

66.464 MKD

7. Software Engineer Информациски Технологии

65.608 MKD

8. Директор за производство Топ Менаџмент

63.221 MKD

9. Директор за продажба Топ Менаџмент

62.043 MKD

10. Економски/Финансиски менаџер Топ Менаџмент

61.364 MKD

11. Пилот Транспорт, Логистика

60.915 MKD

12. Контролор за воздушен сообраќај Транспорт, Логистика

60.719 MKD

13. Судија Право и Законодавство

60.153 MKD

14. ИТ Менаџер Менаџмент

59.100 MKD

15. Технички директор Топ Менаџмент

58.671 MKD

16. Програмер Информациски Технологии

58.350 MKD

17. Product owner Менаџмент

57.608 MKD

18. Java Programmer Информациски Технологии

57.169 MKD

19. Маркетинг директор Топ Менаџмент

56.456 MKD

20. Инженер DevOps Информациски Технологии

56.246 MKD

Најлошо платените позиции во Македонија

Список на најплатените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD)

1. Помошник наставник Образование, Наука и Истражување

14.900 MKD

2. Хигиеничар Општа работа

14.900 MKD

3. Дадилка Општа работа

14.900 MKD

4. Поштар Транспорт, Логистика

14.900 MKD

5. Асистент на професор во медицинско училиште Образование, Наука и Истражување

14.900 MKD

6. Шивачка Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

14.900 MKD

7. Санитар Медицина и Социјална заштита

14.900 MKD

8. Чевлар Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

14.900 MKD

9. Службеник на приемен пулт Општа работа

14.900 MKD

10. Спасувач, Инструктор за пливање Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

14.900 MKD

11. Работник на погребната служба Услужни дејности

15.155 MKD

12. Келнер - Собна услуга Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

15.202 MKD

13. Фризер Услужни дејности

15.279 MKD

14. Анкетар Општа работа

15.322 MKD

15. Негувател, Личен асистент Медицина и Социјална заштита

15.395 MKD

16. Работник во служба за обезбедување Обезбедување и Заштита

15.419 MKD

17. Училишен домар Образование, Наука и Истражување

15.450 MKD

18. Пакувач Производство

15.530 MKD

19. Шивач Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

15.650 MKD

20. Домаќинка Услужни дејности

15.780 MKD

Најновите профили во истражувањето за плати

Список на неодамнешни испитаници чии податоци се користат во понатамошните пресметки на истражувањето на платите.

gender icon
Сметководител
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
25-34
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Североисточен
Образование:
Нето плата
567 USD
Нето плата
30.000 MKD
Годишна нето-плата
6.804 USD
Годишна нето-плата
360.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 23:12:52
gender icon
Земјоделски инженер, Агроном
Земјоделство, Прехранбена индустрија
Старосна група
25-34
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Североисточен
Образование:
Нето плата
340 USD
Нето плата
18.000 MKD
Годишна нето-плата
4.080 USD
Годишна нето-плата
216.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 22:55:38
gender icon
Сметководител
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
45-54
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Вардарски
Образование:
Нето плата
416 USD
Нето плата
22.000 MKD
Годишна нето-плата
4.992 USD
Годишна нето-плата
264.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 22:13:46
gender icon
Магационер
Транспорт, Логистика
Старосна група
25-34
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
444 USD
Нето плата
23.500 MKD
Годишна нето-плата
5.328 USD
Годишна нето-плата
282.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 22:00:10
gender icon
Медицинска сестра
Медицина и Социјална заштита
Старосна група
35-44
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
378 USD
Нето плата
20.000 MKD
Годишна нето-плата
4.536 USD
Годишна нето-плата
240.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 21:56:08
gender icon
CRM specialist
Маркетинг, рекламирање, PR
Старосна група
25-34
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
472 USD
Нето плата
25.000 MKD
Годишна нето-плата
5.664 USD
Годишна нето-плата
300.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 21:21:25
gender icon
Научник за податоци
Информациски Технологии
Старосна група
<24
Работно искуство:
помалку од една година
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
926 USD
Нето плата
49.000 MKD
Годишна нето-плата
11.112 USD
Годишна нето-плата
588.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 21:15:19
gender icon
Оператор на машина
Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија
Старосна група
45-54
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Источен
Образование:
Нето плата
412 USD
Нето плата
21.833 MKD
Годишна нето-плата
4.944 USD
Годишна нето-плата
261.996 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 20:43:44
gender icon
Медицинска сестра
Медицина и Социјална заштита
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Вардарски
Образование:
Нето плата
756 USD
Нето плата
40.000 MKD
Годишна нето-плата
9.072 USD
Годишна нето-плата
480.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 20:41:08
gender icon
Економист
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
35-44
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Североисточен
Образование:
Нето плата
510 USD
Нето плата
27.000 MKD
Годишна нето-плата
6.120 USD
Годишна нето-плата
324.000 MKD
ClockОбјавено: 2021-10-28 19:25:44

Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата