logo

Опсегот на плати на вработените кои работат во земја Македонија, по дифолт, е во опсег од 17.176,00 MKD. (ниски плати) до 48.880,00 MKD (високи плати, реалните плати можат да бидат изедначени повисоко).

Ова е вкупната месечна плата, вклучително и бонуси. Платите значително се разликуваат во индивидуалните работни позиции. Ако сте заинтересирани за плати за одредена позиција, учествувајте во истражувањето.

Просечната нето плата во Македонија е
20K
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 17K MKD
10% заработуваат повеќе 49K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опсег на плата

Распределба на вработените во Македонија во групи на плати во MKD.

Плати според старосна група

Просечна плата и опсег во Македонија по возраст во MKD.

20K
30K
40K
50K
60K
<24
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 24K
медијана 22K
10% 16K
25% 17K
75% 29K
90% 36K
25-34
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 31K
медијана 28K
10% 16K
25% 21K
75% 39K
90% 51K
35-44
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 36K
медијана 32K
10% 16K
25% 22K
75% 45K
90% 61K
45-54
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 34K
медијана 30K
10% 16K
25% 20K
75% 42K
90% 58K
55+
20K
30K
40K
50K
60K
 
 
Просек 30K
медијана 27K
10% 16K
25% 19K
75% 38K
90% 50K

Најдобро платените позиции во Македонија

Список на најдобро платените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD).

1. Главен извршен директор Топ Менаџмент

130.526 MKD

2. Регионален Менаџер / Директор Топ Менаџмент

102.562 MKD

3. Извршен директор Топ Менаџмент

81.462 MKD

4. IT Architect Информациски Технологии

80.117 MKD

5. Директор за лизинг Лизинг

79.926 MKD

6. ИТ Директор Топ Менаџмент

78.453 MKD

7. Пилот Транспорт, Логистика

73.613 MKD

8. Технички менаџер Технологија, Развој

73.005 MKD

9. Директор за продажба Топ Менаџмент

72.697 MKD

10. Контролор за воздушен сообраќај Транспорт, Логистика

72.479 MKD

11. Java Programmer Информациски Технологии

71.930 MKD

12. ИТ Менаџер Менаџмент

69.798 MKD

13. Судија Право и Законодавство

68.665 MKD

14. Software Engineer Информациски Технологии

68.069 MKD

15. Маркетинг директор Топ Менаџмент

67.438 MKD

16. Инженер DevOps Информациски Технологии

67.121 MKD

17. Технички директор Топ Менаџмент

65.826 MKD

18. Директор за логистика Топ Менаџмент

65.066 MKD

19. Руби програмер / програмер Информациски Технологии

64.993 MKD

20. Директор на кол центар Топ Менаџмент

63.858 MKD

Најлошо платените позиции во Македонија

Список на најплатените позиции и нивната просечна месечна плата во Македонија (MKD)

1. Асистент на професор во медицинско училиште Образование, Наука и Истражување

14.900 MKD

2. Санитар Медицина и Социјална заштита

16.111 MKD

3. Помошник наставник Образование, Наука и Истражување

16.201 MKD

4. Работник во служба за обезбедување Обезбедување и Заштита

16.675 MKD

5. Службеник на приемен пулт Општа работа

16.753 MKD

6. Поштар Транспорт, Логистика

16.834 MKD

7. Чевлар Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

16.874 MKD

8. Шивачка Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

16.993 MKD

9. Негувател, Личен асистент Медицина и Социјална заштита

17.104 MKD

10. Спасувач, Инструктор за пливање Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

17.247 MKD

11. Хигиеничар Општа работа

17.365 MKD

12. Дадилка Општа работа

17.369 MKD

13. Келнер - Собна услуга Туризам, Гастрономија, Хотелиерство

17.656 MKD

14. Чувар Менаџмент

17.660 MKD

15. Работник на погребната служба Услужни дејности

17.695 MKD

16. Работник за грижа на животни Земјоделство, Прехранбена индустрија

17.726 MKD

17. Фризер Услужни дејности

17.786 MKD

18. Фотограф Култура и Уметност

17.797 MKD

19. Шивач Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија

17.862 MKD

20. Благајник Транспорт, Логистика

17.911 MKD

Најновите профили во истражувањето за плати

Список на неодамнешни испитаници чии податоци се користат во понатамошните пресметки на истражувањето на платите.

gender icon
Фармацевтски лаборант
Медицина и Социјална заштита
Старосна група
<24
Работно искуство:
помалку од една година
Регион
Источен
Образование:
Нето плата
365 USD
Нето плата
23.000 MKD
Годишна нето-плата
4.380 USD
Годишна нето-плата
276.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 23:19:34
gender icon
iOS Developer
Информациски Технологии
Старосна група
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Североисточен
Образование:
Нето плата
1.585 USD
Нето плата
100.000 MKD
Годишна нето-плата
19.020 USD
Годишна нето-плата
1.200.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 23:19:30
gender icon
Универзитетски асистент
Образование, Наука и Истражување
Старосна група
25-34
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
454 USD
Нето плата
28.647 MKD
Годишна нето-плата
5.448 USD
Годишна нето-плата
343.764 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 21:39:48
gender icon
Главен сметководител
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
602 USD
Нето плата
38.000 MKD
Годишна нето-плата
7.224 USD
Годишна нето-плата
456.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 21:04:15
gender icon
Java Programmer
Информациски Технологии
Старосна група
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
1.902 USD
Нето плата
120.000 MKD
Годишна нето-плата
22.824 USD
Годишна нето-плата
1.440.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 19:49:12
gender icon
Економски/Финансиски менаџер
Топ Менаџмент
Старосна група
25-34
Работно искуство:
6 до 10 години
Регион
Пелагониски
Образование:
Нето плата
1.215 USD
Нето плата
76.667 MKD
Годишна нето-плата
14.580 USD
Годишна нето-плата
920.004 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 19:49:23
gender icon
Службеник за пресметка на плати
Економија, Финансии, Сметководство
Старосна група
25-34
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
476 USD
Нето плата
30.000 MKD
Годишна нето-плата
5.712 USD
Годишна нето-плата
360.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:35:34
gender icon
Градежен инженер
Градежништво и Недвижности
Старосна група
25-34
Работно искуство:
3 до 5 години
Регион
Скопски
Образование:
Нето плата
511 USD
Нето плата
32.250 MKD
Годишна нето-плата
6.132 USD
Годишна нето-плата
387.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:30:08
gender icon
Келнер
Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
Старосна група
<24
Работно искуство:
1 до 2 години
Регион
Југозападен
Образование:
Нето плата
285 USD
Нето плата
18.000 MKD
Годишна нето-плата
3.420 USD
Годишна нето-плата
216.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 18:09:40
gender icon
Возен инструктор
Образование, Наука и Истражување
Старосна група
45-54
Работно искуство:
над 10 години
Регион
Југозападен
Образование:
Нето плата
325 USD
Нето плата
20.500 MKD
Годишна нето-плата
3.900 USD
Годишна нето-плата
246.000 MKD
ClockОбјавено: 2022-10-02 15:28:10

Споредете ја својата плата

Добијте бесплатна персонализирана споредба за вашата плата.

Споредете ја вашата плата