logo
Просечната нето плата во Македонија е
40K
50K
60K
70K
80K
90K
 
10% заработуваат помалку 29K MKD
10% заработуваат повеќе 101K MKD
Споредете ја вашата плата со другите
Прикажаната вредност ја претставува просечната плата во Македонија. На износот на платата влијаат бонусите и другите финансиски бенефиции.

Опис на работната позиција

 • Управува со обемот и временската рамка на секој проект.
 • Координирајте спринтови, ретроспективи и дневни стенд-ап.
 • Олеснува внатрешна комуникација и ефективна тимска соработка
 • Дали е точка на контакт за надворешна комуникација (на пр. од клиенти или заинтересирани страни)
 • Соработувајте со сопствениците на производи или менаџерите на производи за да ги решите заостанатите и новите барања
 • Ги решава конфликтите и ги отстранува пречките што се појавуваат
 • Им помага на тимовите ефикасно да ги имплементираат промените
 • Обезбедува дека испораките ги исполнуваат стандардите за квалитет на крајот од секој спринт
 • Помага да се изгради продуктивна средина каде што членовите на тимот „го поседуваат“ производот и уживаат да работат на него

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Пробај ја алатката за плати бесплатно

Најчестиот пат во кариерата на еден вработен

Графикот покажува како вработените најчесто напредуваат во својата кариера. Кликнете на името на позицијата за да добиете детали со податоци за плата.

Најчесто (>15%)
Невообичаено (5-15%)
Ретко (<5%)

Позиција: Scrum Master - Информациски Технологии

Работната позиција е
рангирана на

Застапеност на жени на позицијата

Просечна возраст на испитаникот на позицијата

702. место

Асистент на професор во медицинско училиште

Образование, Наука и Истражување

Salary group 1

11.500 - 19.552 MKD

29. место

Директор на филијала

Осигурување

Salary group 2

32.237 - 95.540 MKD

28. место

Scrum Master

Информациски Технологии

Salary group 2

28.575 - 101.047 MKD

27. место

iOS Developer

Информациски Технологии

Salary group 2

27.455 - 104.190 MKD

1. место

Главен извршен директор

Топ Менаџмент

Salary group 3

41.388 - 175.793 MKD

Дали овој опсег на плати е преголем?

Дознајте ја просечната плата во вашиот регион со пополнување на краток прашалник

Споредете ја вашата плата со другите

Добијте детални информации за платите во вашата земја

Детална анализа
professional report icon

Pro

Извештај за плата за компании

7.257,00 MKD*

* со вклучен ДДВ / 6.150,00 MKD без ДДВ

Нарачај анализа

Примерок од извештајот →

 • Плата за работната позиција според регион, образование, работно искуство, големина на компанија и возраст
 • Вкупна плата и нејзини компоненти (варијабилен дел, бонуси, награди)
 • Распределба на испитаниците во рангови на плати
 • Опсег на платите изразен во 1. децил, 1. квартил, медијана, 3. квартил, 9. децил и просечна плата
 • Детален преглед на сите нефинансиски бенефиции
 • Анализа на финансиски бенефиции