logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Информациски Технологии вообичаено се движи од 29.287 MKD (минимална плата) до 116.325 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Информациски Технологии
40K
50K
60K
70K
80K
90K
100K
110K
 
10% заработуваат помалку 29K MKD
10% заработуваат повеќе 116K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

.NET Programmer

31.579 - 108.383 MKD
Види повеќе

ABAP Programmer

24.822 - 96.722 MKD
Види повеќе

ASP.NET Programmer

37.747 - 109.563 MKD
Види повеќе

Android Developer

26.520 - 104.546 MKD
Види повеќе

Backend developer

34.982 - 104.526 MKD
Види повеќе

Business Intelligence Specialist

33.317 - 97.678 MKD
Види повеќе

C Programmer

24.804 - 86.191 MKD
Види повеќе

C# Programmer

39.811 - 126.442 MKD
Види повеќе

C++ Programmer

26.201 - 95.294 MKD
Види повеќе

Database Administrator

22.251 - 84.780 MKD
Види повеќе

Database Analyst

33.106 - 79.427 MKD
Види повеќе

Frontend developer

38.083 - 106.712 MKD
Види повеќе

Game developer

23.344 - 70.326 MKD
Види повеќе

Go развивач

23.406 - 66.984 MKD
Види повеќе

IC Design Engineer

30.380 - 108.801 MKD
Види повеќе

IT Analyst

26.569 - 85.398 MKD
Види повеќе

IT Architect

43.325 - 175.558 MKD
Види повеќе

IT Business Analyst

33.815 - 104.006 MKD
Види повеќе

IT Consultant

28.160 - 117.719 MKD
Види повеќе

IT Network Administrator

20.179 - 66.625 MKD
Види повеќе

IT Product Manager

26.591 - 129.157 MKD
Види повеќе

IT Project Manager

45.776 - 119.101 MKD
Види повеќе

IT Security Specialist

21.727 - 90.385 MKD
Види повеќе

IT System Administrator

25.892 - 63.651 MKD
Види повеќе

IT Tester

30.378 - 85.050 MKD
Види повеќе

IT/Technical Support Specialist

21.073 - 79.028 MKD
Види повеќе

Java Programmer

45.328 - 138.107 MKD
Види повеќе

Javascript Programmer

31.525 - 128.857 MKD
Види повеќе

Lead developer

40.284 - 124.194 MKD
Види повеќе

Microcontroller programmer

22.072 - 69.862 MKD
Види повеќе

Objective-C Programmer

24.087 - 93.386 MKD
Види повеќе

Oracle Programmer

21.698 - 89.616 MKD
Види повеќе

PHP Programmer

41.308 - 91.772 MKD
Види повеќе

Perl Programmer

23.680 - 86.099 MKD
Види повеќе

Python Programmer

32.675 - 109.166 MKD
Види повеќе

QA Automation Tester

28.558 - 114.908 MKD
Види повеќе

R Programmer

23.203 - 66.428 MKD
Види повеќе

Scrum Master

39.202 - 121.805 MKD
Види повеќе

Software Engineer

33.637 - 147.969 MKD
Види повеќе

Systems Administrator

21.577 - 80.152 MKD
Види повеќе

Systems Engineer

24.990 - 84.692 MKD
Види повеќе

User Experience Expert

34.049 - 134.476 MKD
Види повеќе

iOS Developer

30.895 - 117.567 MKD
Види повеќе

Веб администратор

20.829 - 74.580 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

29.008 - 79.055 MKD
Види повеќе

Дизајнер на игри

21.491 - 59.565 MKD
Види повеќе

Инженер DevOps

40.493 - 130.962 MKD
Види повеќе

Научник за податоци

32.624 - 96.739 MKD
Види повеќе

Програмер

31.183 - 112.831 MKD
Види повеќе

Ревизор на ИТ

23.119 - 77.961 MKD
Види повеќе

Руби програмер / програмер

22.536 - 78.412 MKD
Види повеќе

САП специјалист

22.574 - 75.230 MKD
Види повеќе

Сервисен инженер

21.608 - 58.866 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

20.601 - 44.454 MKD
Види повеќе

Техничар за компјутерска технологија

21.032 - 45.048 MKD
Види повеќе

Технички писател

20.812 - 53.021 MKD
Види повеќе