logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Осигурување вообичаено се движи од 12.549,00 MKD (минимална плата) до 41.502,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Осигурување
20K
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 13K MKD
10% заработуваат повеќе 42K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Health Program Development Specialist

16.050 - 49.007 MKD
Види повеќе

Product Development Specialist

17.887 - 53.495 MKD
Види повеќе

Администратор за осигурителни полиси

15.046 - 33.261 MKD
Види повеќе

Актуар

19.764 - 67.261 MKD
Види повеќе

Директор на филијала

27.451 - 82.050 MKD
Види повеќе

Менаџер на оддел

22.609 - 70.615 MKD
Види повеќе

Осигурителен брокер

18.323 - 24.279 MKD
Види повеќе

Проценител за ризик

14.900 - 46.513 MKD
Види повеќе

Сметководител

15.420 - 36.845 MKD
Види повеќе

Советник за загуба

14.900 - 40.332 MKD
Види повеќе

Специјалист за контрола на исплата на осигурување

14.900 - 35.432 MKD
Види повеќе

Специјалист за набавка на здравствена заштита

14.900 - 45.396 MKD
Види повеќе

Специјалист за реосигурување

14.900 - 48.835 MKD
Види повеќе

Техничар за осигурување

14.900 - 42.597 MKD
Види повеќе