logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Туризам, Гастрономија, Хотелиерство вообичаено се движи од 21.268 MKD (минимална плата) до 43.126 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Туризам, Гастрономија, Хотелиерство
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 21K MKD
10% заработуваат повеќе 43K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Агент за резервација

21.189 - 40.263 MKD
Види повеќе

Аниматор

21.361 - 36.481 MKD
Види повеќе

Бармен

22.021 - 40.633 MKD
Види повеќе

Бродски офицер

28.694 - 56.908 MKD
Види повеќе

Готвач

19.695 - 49.059 MKD
Види повеќе

Келнер

19.543 - 40.071 MKD
Види повеќе

Келнер - Собна услуга

22.168 - 39.520 MKD
Види повеќе

Консиерж

11.500 - 32.174 MKD
Види повеќе

Крупиер

17.223 - 37.412 MKD
Види повеќе

Менаџер за кетеринг

20.608 - 60.221 MKD
Види повеќе

Менаџер за сместување

17.025 - 45.876 MKD
Види повеќе

Оперативен супервизор

26.459 - 60.157 MKD
Види повеќе

Пица мајстор

21.167 - 40.096 MKD
Види повеќе

Помошник во кујна

20.262 - 37.632 MKD
Види повеќе

Помошник готвач

20.484 - 36.507 MKD
Види повеќе

Портир

13.679 - 30.717 MKD
Види повеќе

Работник во ресторан

14.287 - 30.027 MKD
Види повеќе

Работник за подготовка на брза храна

15.065 - 33.429 MKD
Види повеќе

Раководител на сектор во малопродажен објект

22.049 - 46.362 MKD
Види повеќе

Рецепционер

20.389 - 32.428 MKD
Види повеќе

Слугинка

12.127 - 29.482 MKD
Види повеќе

Сомелиер

25.476 - 43.537 MKD
Види повеќе

Спа терапевт

16.276 - 33.068 MKD
Види повеќе

Спасувач, Инструктор за пливање

13.545 - 28.532 MKD
Види повеќе

Стјуардеса

25.001 - 43.431 MKD
Види повеќе

Туристички водич

16.659 - 44.834 MKD
Види повеќе

Шеф на кујна

30.626 - 78.485 MKD
Види повеќе