logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Администрација вообичаено се движи од 17.591 MKD (минимална плата) до 38.010 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Администрација
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 18K MKD
10% заработуваат повеќе 38K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Административен работник, јавен службеник

18.729 - 33.088 MKD
Види повеќе

Администратор на договори

17.883 - 37.054 MKD
Види повеќе

Архивист, администратор на регистар

17.151 - 33.934 MKD
Види повеќе

Асистент

16.751 - 37.491 MKD
Види повеќе

Главен рецепционер

16.360 - 40.844 MKD
Види повеќе

Координатор на ЕУ проекти

21.208 - 54.879 MKD
Види повеќе

Менаџер за различност, еднаквост и вклучување

22.789 - 45.173 MKD
Види повеќе

Оператор во контакт центар

17.982 - 44.751 MKD
Види повеќе

Офис менаџер

24.173 - 47.156 MKD
Види повеќе

Рецепционер

14.724 - 29.832 MKD
Види повеќе

Рецепционер I

13.284 - 28.059 MKD
Види повеќе

Секретар

14.700 - 35.292 MKD
Види повеќе

Службеник за внес на податоци

19.434 - 31.705 MKD
Види повеќе

Специјалист за ООП

19.867 - 40.466 MKD
Види повеќе

Специјалист за прокура

16.402 - 43.611 MKD
Види повеќе