logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 17.975,00 MKD (минимална плата) до 38.490,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 18K MKD
10% заработуваат повеќе 38K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

15.175 - 32.268 MKD
Види повеќе

Автолимар

14.900 - 33.450 MKD
Види повеќе

Автомеханичар

15.259 - 35.495 MKD
Види повеќе

Инженер за дизајн

14.900 - 53.177 MKD
Види повеќе

Инженер за одржување

23.941 - 62.657 MKD
Види повеќе

Инспектор за квалитет

19.711 - 41.589 MKD
Види повеќе

Лакер

15.961 - 36.652 MKD
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

14.900 - 28.484 MKD
Види повеќе

Монтер на гуми

19.409 - 30.217 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

15.945 - 31.682 MKD
Види повеќе

Процесен инженер

25.557 - 47.071 MKD
Види повеќе

Сервисер

16.533 - 32.421 MKD
Види повеќе

Тапацер на автомобили

14.900 - 24.107 MKD
Види повеќе

Техничар за дијагностика

14.900 - 36.143 MKD
Види повеќе

Техничар за електротехника

20.114 - 34.755 MKD
Види повеќе

Техничар за мехатроника

15.698 - 36.930 MKD
Види повеќе

Технолог

18.802 - 37.131 MKD
Види повеќе