logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Автомобилска Индустрија вообичаено се движи од 303 EUR (минимална плата) до 730 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Автомобилска Индустрија
400
500
600
700
 
10% заработуваат помалку 303 EUR
10% заработуваат повеќе 730 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Автоелектричар

275 - 633 EUR
Види повеќе

Автолимар

254 - 597 EUR
Види повеќе

Автомеханичар

312 - 663 EUR
Види повеќе

Инженер за дизајн

326 - 887 EUR
Види повеќе

Инженер за одржување

401 - 1.052 EUR
Види повеќе

Инспектор за квалитет

309 - 712 EUR
Види повеќе

Лакер

291 - 684 EUR
Види повеќе

Монтер на автомобилски стакла

262 - 584 EUR
Види повеќе

Монтер на гуми

301 - 550 EUR
Види повеќе

Оператор на машина

300 - 536 EUR
Види повеќе

Процесен инженер

455 - 885 EUR
Види повеќе

Сервисер

277 - 647 EUR
Види повеќе

Тапацер на автомобили

214 - 482 EUR
Види повеќе

Техничар за дијагностика

275 - 697 EUR
Види повеќе

Техничар за електротехника

358 - 712 EUR
Види повеќе

Техничар за мехатроника

321 - 894 EUR
Види повеќе

Технолог

311 - 704 EUR
Види повеќе