logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Култура и Уметност вообичаено се движи од 12.028,00 MKD (минимална плата) до 32.502,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Култура и Уметност
20K
30K
 
10% заработуваат помалку 12K MKD
10% заработуваат повеќе 33K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Актер

14.900 - 31.272 MKD
Види повеќе

Археолог

14.900 - 28.161 MKD
Види повеќе

Аудио инженер

14.900 - 30.368 MKD
Види повеќе

Видео монтажер

14.900 - 35.514 MKD
Види повеќе

Гардеробер/костимограф

14.900 - 32.795 MKD
Види повеќе

Декоратер на излози

14.900 - 26.668 MKD
Види повеќе

Дизајнер

16.921 - 39.204 MKD
Види повеќе

Директор за култура

14.900 - 23.788 MKD
Види повеќе

Кореограф

14.900 - 26.557 MKD
Види повеќе

Куратор

14.900 - 30.571 MKD
Види повеќе

Модел

14.900 - 31.837 MKD
Види повеќе

Професионален шминкер, Произведувач на перики

14.900 - 26.034 MKD
Види повеќе

Реставратор / Конзерватор

14.900 - 29.179 MKD
Види повеќе

Сценски декоратор

14.900 - 24.629 MKD
Види повеќе

Танцувач

14.900 - 28.075 MKD
Види повеќе

Техничар за осветлување

14.900 - 31.027 MKD
Види повеќе

Фотограф

14.900 - 27.692 MKD
Види повеќе