logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Медицина и Социјална заштита вообичаено се движи од 19.471 MKD (минимална плата) до 43.887 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Медицина и Социјална заштита
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 19K MKD
10% заработуваат повеќе 44K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Администратор за јавно здравје

14.192 - 39.699 MKD
Види повеќе

Акушерка

15.446 - 43.680 MKD
Види повеќе

Анестезиолог

28.624 - 65.837 MKD
Види повеќе

Асистент за здравствена заштита

12.185 - 35.102 MKD
Види повеќе

Ветеринар

19.357 - 38.693 MKD
Види повеќе

Ветеринарен техничар

14.705 - 34.077 MKD
Види повеќе

Возач на амбулантно возило

14.949 - 38.376 MKD
Види повеќе

Главна медицинска сестра

22.565 - 42.299 MKD
Види повеќе

Дадилка

12.558 - 34.771 MKD
Види повеќе

Доктор

24.323 - 51.818 MKD
Види повеќе

Забен техничар

17.732 - 45.978 MKD
Види повеќе

Заболекар

15.614 - 42.638 MKD
Види повеќе

Клинички психолог

18.897 - 49.786 MKD
Види повеќе

Клинички стручен соработник

27.724 - 64.377 MKD
Види повеќе

Лекар стажант

17.247 - 45.426 MKD
Види повеќе

Масер

15.232 - 29.579 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

19.486 - 35.469 MKD
Види повеќе

Медицинска сестра

20.141 - 34.603 MKD
Види повеќе

Медицински лаборант

20.354 - 35.155 MKD
Види повеќе

Медицински претставник за продажба

29.500 - 56.424 MKD
Види повеќе

Медицински советник

17.266 - 43.755 MKD
Види повеќе

Менаџер за регулаторни работи

53.510 - 80.025 MKD
Види повеќе

Менаџер на медицинска установа

18.821 - 49.986 MKD
Види повеќе

Микробиолог

20.487 - 52.239 MKD
Види повеќе

Младински работник

12.455 - 36.094 MKD
Види повеќе

Негувател на постари лица

11.500 - 31.520 MKD
Види повеќе

Негувател, Личен асистент

17.818 - 32.230 MKD
Види повеќе

Нутриционист

14.607 - 36.932 MKD
Види повеќе

Оптичар

15.565 - 42.138 MKD
Види повеќе

Оптометрист

18.034 - 41.385 MKD
Види повеќе

Ортопедски техничар

18.127 - 44.712 MKD
Види повеќе

Парамедицинар

17.005 - 43.773 MKD
Види повеќе

Помошник во стоматолошка ординација

17.861 - 29.840 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

41.437 - 74.652 MKD
Види повеќе

Радиограф

19.379 - 43.874 MKD
Види повеќе

Радиолог

17.399 - 37.263 MKD
Види повеќе

Санитар

13.827 - 24.878 MKD
Види повеќе

Свештеник

21.564 - 52.285 MKD
Види повеќе

Социјален работник

20.465 - 41.023 MKD
Види повеќе

Социјален советник

11.500 - 27.429 MKD
Види повеќе

Специјалист за регулаторни работи

24.798 - 54.106 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјална рехабилитација

11.897 - 34.795 MKD
Види повеќе

Стоматолошки хигиеничар

16.727 - 41.959 MKD
Види повеќе

Фармацевт

24.477 - 48.646 MKD
Види повеќе

Фармацевтски лаборант

21.513 - 39.963 MKD
Види повеќе

Физиотерапевт

19.945 - 34.091 MKD
Види повеќе