logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Услужни дејности вообичаено се движи од 15.747,00 MKD (минимална плата) до 28.751,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Услужни дејности
16K
18K
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 29K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Водоводџија

14.900 - 31.264 MKD
Види повеќе

Градинар

14.900 - 24.138 MKD
Види повеќе

Дизајнер на отворен простор (паркови, дворови)

14.900 - 30.759 MKD
Види повеќе

Домаќинка

14.900 - 21.648 MKD
Види повеќе

Златар

14.900 - 24.019 MKD
Види повеќе

Козметичар

15.203 - 30.573 MKD
Види повеќе

Котлар

14.900 - 23.396 MKD
Види повеќе

Педикирист, Маникирист, Техничар за нокти

14.900 - 27.910 MKD
Види повеќе

Работник во одржување

15.793 - 27.995 MKD
Види повеќе

Работник за перење автомобили

Види повеќе

Работник на бензинска пумпа

16.404 - 26.120 MKD
Види повеќе

Работник на погребната служба

14.900 - 22.933 MKD
Види повеќе

Сервисен техничар

14.900 - 34.880 MKD
Види повеќе

Собирач на отпад

14.900 - 24.772 MKD
Види повеќе

Стилист

14.900 - 29.768 MKD
Види повеќе

Супервизор за одржување на домаќинство

14.900 - 31.381 MKD
Види повеќе

Фризер

14.900 - 22.908 MKD
Види повеќе

Цвеќар

14.900 - 23.505 MKD
Види повеќе