logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Преведување, толкување вообичаено се движи од 23.177 MKD (минимална плата) до 31.018 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Преведување, толкување
24K
26K
28K
30K
 
10% заработуваат помалку 23K MKD
10% заработуваат повеќе 31K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Лектор

13.257 - 37.410 MKD
Види повеќе

Преведувач

16.545 - 41.559 MKD
Види повеќе

Толкувач

13.980 - 39.188 MKD
Види повеќе