logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми вообичаено се движи од 17.085,00 MKD (минимална плата) до 33.229,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми
18K
20K
22K
24K
26K
28K
30K
32K
 
10% заработуваат помалку 17K MKD
10% заработуваат повеќе 33K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

DTP Оператор

14.900 - 29.863 MKD
Види повеќе

Makerlab manager

14.900 - 31.564 MKD
Види повеќе

Аудио инженер

14.900 - 30.577 MKD
Види повеќе

Видео монтажер

14.900 - 32.976 MKD
Види повеќе

Графичар

17.464 - 26.774 MKD
Види повеќе

Директор на издавачката куќа

14.900 - 32.968 MKD
Види повеќе

Книговезец

14.900 - 22.614 MKD
Види повеќе

Лектор

14.900 - 27.328 MKD
Види повеќе

Менаџер за реклами и промоции

17.220 - 40.773 MKD
Види повеќе

Новинар

14.900 - 33.938 MKD
Види повеќе

Оператор на камера

14.900 - 31.474 MKD
Види повеќе

Организатор

14.900 - 28.756 MKD
Види повеќе

Печатер

15.563 - 28.555 MKD
Види повеќе

Помлад графички дизајнер

19.648 - 40.690 MKD
Види повеќе

Помошен продуцент за ТВ/Филм

14.900 - 34.535 MKD
Види повеќе

Постар графички дизајнер

17.674 - 40.427 MKD
Види повеќе

Продуцент

19.203 - 39.327 MKD
Види повеќе

Радио презентер

14.900 - 28.174 MKD
Види повеќе

Соработник за дизајн

14.900 - 25.206 MKD
Види повеќе

ТВ презентер

14.900 - 33.816 MKD
Види повеќе

Техничар (музичка продукција)

14.985 - 35.079 MKD
Види повеќе

Техничар за печатење

14.900 - 33.945 MKD
Види повеќе

Уредник

16.983 - 41.529 MKD
Види повеќе

Уредник

14.900 - 32.590 MKD
Види повеќе

Уредувач на фотографии

14.900 - 32.224 MKD
Види повеќе