logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми вообичаено се движи од 427 USD (минимална плата) до 857 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми
500
600
700
800
 
10% заработуваат помалку 427 USD
10% заработуваат повеќе 857 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

DTP Оператор

Види повеќе

Аудио инженер

Види повеќе

Видео монтажер

Види повеќе

Графичар

421 - 785 USD
Види повеќе

Директор на издавачката куќа

Види повеќе

Книговезец

Види повеќе

Лектор

Види повеќе

Менаџер за реклами и промоции

Види повеќе

Новинар

405 - 826 USD
Види повеќе

Оператор на 3D печатач

Види повеќе

Оператор на камера

Види повеќе

Организатор

Види повеќе

Печатер

Види повеќе

Помлад графички дизајнер

430 - 929 USD
Види повеќе

Помошен продуцент за ТВ/Филм

Види повеќе

Постар графички дизајнер

465 - 985 USD
Види повеќе

Продуцент

Види повеќе

Радио презентер

Види повеќе

Соработник за дизајн

Види повеќе

ТВ презентер

Види повеќе

Техничар (музичка продукција)

Види повеќе

Техничар за печатење

Види повеќе

Уредник

Види повеќе

Уредник

Види повеќе

Уредувач на фотографии

Види повеќе