logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија вообичаено се движи од 10.610,00 MKD (минимална плата) до 21.700,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија
12.000
14.000
16.000
18.000
20.000
 
10% заработуваат помалку 10.610 MKD
10% заработуваат повеќе 21.700 MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Моден дизајнер, Кројач

14.900 - 25.771 MKD
Види повеќе

Оператор на машина

15.233 - 20.784 MKD
Види повеќе

Чевлар

14.900 - 18.678 MKD
Види повеќе

Шивач

14.900 - 20.498 MKD
Види повеќе

Шивачка

14.900 - 22.119 MKD
Види повеќе