logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 14.652,00 MKD (минимална плата) до 28.670,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
16K
18K
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% заработуваат помалку 15K MKD
10% заработуваат повеќе 29K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

14.900 - 20.879 MKD
Види повеќе

Дадилка

14.900 - 20.268 MKD
Види повеќе

Општ работник

14.900 - 22.535 MKD
Види повеќе

Работник

14.900 - 27.250 MKD
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

14.900 - 18.834 MKD
Види повеќе

Хигиеничар

14.900 - 20.688 MKD
Види повеќе

Хостеса

14.900 - 22.421 MKD
Види повеќе