logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 256 EUR (минимална плата) до 397 EUR (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
260
280
300
320
340
360
380
 
10% заработуваат помалку 256 EUR
10% заработуваат повеќе 397 EUR
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

203 - 396 EUR
Види повеќе

Дадилка

192 - 385 EUR
Види повеќе

Општ работник

263 - 391 EUR
Види повеќе

Работник

253 - 419 EUR
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

187 - 362 EUR
Види повеќе

Хигиеничар

248 - 363 EUR
Види повеќе

Хостеса

242 - 425 EUR
Види повеќе