logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 16.807 MKD (минимална плата) до 29.147 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
18K
20K
22K
24K
26K
28K
 
10% заработуваат помалку 17K MKD
10% заработуваат повеќе 29K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

14.642 - 28.262 MKD
Види повеќе

Дадилка

13.889 - 28.850 MKD
Види повеќе

Општ работник

18.803 - 28.787 MKD
Види повеќе

Работник

18.521 - 32.843 MKD
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

11.500 - 25.776 MKD
Види повеќе

Хигиеничар

18.128 - 26.762 MKD
Види повеќе

Хостеса

18.589 - 33.693 MKD
Види повеќе