logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Општа работа вообичаено се движи од 15.755 MKD (минимална плата) до 24.416 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Општа работа
16K
18K
20K
22K
24K
 
10% заработуваат помалку 16K MKD
10% заработуваат повеќе 24K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Анкетар

12.481 - 24.342 MKD
Види повеќе

Дадилка

11.809 - 23.694 MKD
Види повеќе

Општ работник

16.157 - 24.040 MKD
Види повеќе

Работник

15.527 - 25.769 MKD
Види повеќе

Службеник на приемен пулт

11.500 - 22.289 MKD
Види повеќе

Хигиеничар

15.261 - 22.309 MKD
Види повеќе

Хостеса

14.882 - 26.121 MKD
Види повеќе