logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Право и Законодавство вообичаено се движи од 16.899,00 MKD (минимална плата) до 44.214,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Право и Законодавство
20K
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 17K MKD
10% заработуваат повеќе 44K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Адвокат

20.258 - 72.844 MKD
Види повеќе

Административен службеник

14.900 - 32.240 MKD
Види повеќе

Дактилограф / Судски асистент

18.931 - 39.167 MKD
Види повеќе

Извршител

18.111 - 48.885 MKD
Види повеќе

Нотар

22.383 - 58.558 MKD
Види повеќе

Нотарски стручен соработник

15.195 - 41.832 MKD
Види повеќе

Обвинител

23.421 - 67.105 MKD
Види повеќе

Правник

18.288 - 35.146 MKD
Види повеќе

Приправник - студент по право

14.900 - 25.760 MKD
Види повеќе

Приправник на судски извршител

14.900 - 30.904 MKD
Види повеќе

Судија

34.012 - 88.416 MKD
Види повеќе