logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Право и Законодавство вообичаено се движи од 349 USD (минимална плата) до 716 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Право и Законодавство
400
500
600
700
 
10% заработуваат помалку 349 USD
10% заработуваат повеќе 716 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Адвокат

398 - 916 USD
Види повеќе

Административен службеник

311 - 631 USD
Види повеќе

Дактилограф / Судски асистент

375 - 806 USD
Види повеќе

Извршител

363 - 983 USD
Види повеќе

Нотар

464 - 1.217 USD
Види повеќе

Нотарски стручен соработник

308 - 776 USD
Види повеќе

Обвинител

527 - 1.379 USD
Види повеќе

Правник

340 - 727 USD
Види повеќе

Приправник - студент по право

277 - 562 USD
Види повеќе

Приправник на судски извршител

245 - 637 USD
Види повеќе

Судија

691 - 1.879 USD
Види повеќе