logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Маркетинг, рекламирање, PR вообичаено се движи од 23.691 MKD (минимална плата) до 58.275 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Маркетинг, рекламирање, PR
30K
40K
50K
 
10% заработуваат помалку 24K MKD
10% заработуваат повеќе 58K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

CRM specialist

23.695 - 50.789 MKD
Види повеќе

Copywriter

23.330 - 56.988 MKD
Види повеќе

DTP Оператор

12.835 - 30.870 MKD
Види повеќе

PPC specialist

18.936 - 43.943 MKD
Види повеќе

SEO analyst

18.572 - 45.171 MKD
Види повеќе

Асистент за промоции

14.663 - 40.544 MKD
Види повеќе

Веб дизајнер

17.796 - 67.786 MKD
Види повеќе

Виш претставник за продажба

25.078 - 56.904 MKD
Види повеќе

Графички дизајнер

22.899 - 44.825 MKD
Види повеќе

Маркетинг асистент

21.410 - 46.016 MKD
Види повеќе

Маркетинг истражувач/аналитичар

22.376 - 59.662 MKD
Види повеќе

Маркетинг специјалист

23.750 - 54.099 MKD
Види повеќе

Медиа планер

18.761 - 50.395 MKD
Види повеќе

Менаџер за дигитален маркетинг

22.490 - 85.190 MKD
Види повеќе

Менаџер за односи со јавноста

25.410 - 84.613 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

22.587 - 71.737 MKD
Види повеќе

Службеник за маркетинг

16.130 - 43.369 MKD
Види повеќе

Специјалист за дигитален маркетинг

23.261 - 52.457 MKD
Види повеќе

Специјалист за интерна комуникација

19.216 - 52.520 MKD
Види повеќе

Специјалист за социјални медиуми

20.997 - 48.246 MKD
Види повеќе