logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Маркетинг, рекламирање, PR вообичаено се движи од 415 USD (минимална плата) до 1.021 USD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Маркетинг, рекламирање, PR
500
600
700
800
900
1.000
 
10% заработуваат помалку 415 USD
10% заработуваат повеќе 1.021 USD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

CRM specialist

416 - 892 USD
Види повеќе

Copywriter

410 - 1.001 USD
Види повеќе

DTP Оператор

225 - 542 USD
Види повеќе

PPC specialist

333 - 772 USD
Види повеќе

SEO analyst

326 - 793 USD
Види повеќе

Асистент за промоции

258 - 712 USD
Види повеќе

Веб дизајнер

313 - 1.191 USD
Види повеќе

Виш претставник за продажба

441 - 1.000 USD
Види повеќе

Графички дизајнер

402 - 787 USD
Види повеќе

Маркетинг асистент

376 - 808 USD
Види повеќе

Маркетинг истражувач/аналитичар

393 - 1.048 USD
Види повеќе

Маркетинг специјалист

417 - 950 USD
Види повеќе

Медиа планер

330 - 885 USD
Види повеќе

Менаџер за дигитален маркетинг

395 - 1.496 USD
Види повеќе

Менаџер за односи со јавноста

446 - 1.486 USD
Види повеќе

Продукт менаџер

397 - 1.260 USD
Види повеќе

Службеник за маркетинг

283 - 762 USD
Види повеќе

Специјалист за дигитален маркетинг

409 - 921 USD
Види повеќе

Специјалист за интерна комуникација

338 - 923 USD
Види повеќе

Специјалист за социјални медиуми

369 - 848 USD
Види повеќе