logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Економија, Финансии, Сметководство вообичаено се движи од 17.879 MKD (минимална плата) до 51.911 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Економија, Финансии, Сметководство
20K
30K
40K
50K
 
10% заработуваат помалку 18K MKD
10% заработуваат повеќе 52K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Data analyst

21.292 - 48.997 MKD
Види повеќе

Асистент на финансиски контролор

17.866 - 54.267 MKD
Види повеќе

Благајник

13.553 - 27.023 MKD
Види повеќе

Главен сметководител

20.828 - 59.160 MKD
Види повеќе

Даночен советник

22.571 - 71.416 MKD
Види повеќе

Економист

23.127 - 51.604 MKD
Види повеќе

Калкулант

14.580 - 42.236 MKD
Види повеќе

Консултант

15.560 - 71.186 MKD
Види повеќе

Помлад сметководител

19.830 - 40.626 MKD
Види повеќе

Помлад статистичар

15.310 - 44.560 MKD
Види повеќе

Помошник на даночен советник

21.379 - 40.315 MKD
Види повеќе

Помошник ревизор

20.929 - 39.540 MKD
Види повеќе

Постар сметководител

23.681 - 52.445 MKD
Види повеќе

Постар статистичар

21.663 - 62.768 MKD
Види повеќе

Ревизор

22.095 - 67.135 MKD
Види повеќе

Службеник за наплата

15.760 - 31.176 MKD
Види повеќе

Службеник за пресметка на плати

18.849 - 46.240 MKD
Види повеќе

Сметководител

20.314 - 40.121 MKD
Види повеќе

Специјалист за известување

18.482 - 50.042 MKD
Види повеќе

Специјалист за наплата

17.336 - 49.895 MKD
Види повеќе

Специјалист за наплата

13.353 - 49.249 MKD
Види повеќе

Специјалист за финансиски пазари

22.056 - 64.903 MKD
Види повеќе

Статистичар

18.354 - 51.667 MKD
Види повеќе

Финансиски агент

19.083 - 55.757 MKD
Види повеќе

Финансиски аналитичар

20.668 - 47.685 MKD
Види повеќе

Финансиски контролор

29.026 - 56.273 MKD
Види повеќе

Финансиски советник

15.912 - 47.519 MKD
Види повеќе