logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Трговија вообичаено се движи од 18.746 MKD (минимална плата) до 40.585 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Трговија
20K
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 19K MKD
10% заработуваат повеќе 41K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Business Analyst

19.578 - 53.966 MKD
Види повеќе

Sales Object Manager

23.203 - 60.555 MKD
Види повеќе

Администратор за online продажба

14.900 - 37.548 MKD
Види повеќе

Асистент за промоции

14.900 - 32.341 MKD
Види повеќе

Директор на филијала

26.032 - 83.843 MKD
Види повеќе

Заменик менаџер на продавница

19.537 - 32.121 MKD
Види повеќе

Инженер за продажба

22.649 - 57.742 MKD
Види повеќе

Консултант за продажба

19.703 - 47.031 MKD
Види повеќе

Менаџер за е-трговија

23.743 - 68.485 MKD
Види повеќе

Менаџер за продажба на клучни клиенти

29.657 - 70.315 MKD
Види повеќе

Менаџер на клиенти

17.823 - 48.098 MKD
Види повеќе

Менаџер на продавница

19.953 - 41.563 MKD
Види повеќе

Мерчендајзер

16.892 - 34.055 MKD
Види повеќе

Обложувач

14.900 - 33.401 MKD
Види повеќе

Помлад претставник за продажба

14.957 - 39.960 MKD
Види повеќе

Постар претставник за продажба

22.367 - 58.501 MKD
Види повеќе

Претставник за продажба

20.503 - 43.080 MKD
Види повеќе

Продавач / Касиер

16.371 - 27.852 MKD
Види повеќе

Продавач на автомобили

19.147 - 47.530 MKD
Види повеќе

Продажен асистент

15.280 - 29.637 MKD
Види повеќе

Продукт менаџер

21.332 - 58.786 MKD
Види повеќе

Работник во дистрибуција

15.454 - 32.110 MKD
Види повеќе

Работник на шалтер во обложувалница

14.900 - 36.565 MKD
Види повеќе

Раководител на сектор во малопродажен објект

14.900 - 42.078 MKD
Види повеќе

Референт за набавка

17.768 - 36.497 MKD
Види повеќе

Референт за продажба

17.522 - 35.843 MKD
Види повеќе

Службеник во сектор за поплаки

14.900 - 35.823 MKD
Види повеќе

Специјалист за е-трговија

15.849 - 44.878 MKD
Види повеќе

Стручен помошник во продавница

14.900 - 33.261 MKD
Види повеќе

Телемаркетер

14.900 - 34.352 MKD
Види повеќе

Уредувач на излози и штандови

14.900 - 35.744 MKD
Види повеќе