logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 0 MKD (минимална плата) до 0 MKD (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
MKD
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа


Види повеќе
44.167
863
icon

Автомобилска Индустрија


Види повеќе
41.216
1.072
icon

Администрација


Види повеќе
36.889
848
icon

Банкарство


Види повеќе
47.842
1.134
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
31.906
90
icon

Градежништво и Недвижности


Види повеќе
41.934
1.257
icon

Дрвна Индустрија


Види повеќе
33.097
235
icon

Економија, Финансии, Сметководство


Види повеќе
44.451
1.121
icon

Електрично и Енергетско Инженерство


Види повеќе
43.522
814
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
36.454
513
icon

Информациски Технологии


Види повеќе
71.864
1.706
icon

Корисничка Поддршка


Види повеќе
40.172
246
icon

Култура и Уметност


Види повеќе
34.945
193
icon

Лизинг


Види повеќе
icon

Маркетинг, рекламирање, PR


Види повеќе
44.079
802
icon

Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
34.689
1.160
icon

Менаџмент


Види повеќе
54.550
1.323
icon

Менаџмент со квалитет


Види повеќе
38.446
162
icon

Механички Инженеринг


Види повеќе
41.014
644
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
34.903
274
icon

Обезбедување и Заштита


Види повеќе
41.591
297
icon

Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
34.854
712
icon

Општа работа


Види повеќе
31.792
338
icon

Осигурување


Види повеќе
40.145
175
icon

Право и Законодавство


Види повеќе
37.792
453
icon

Преведување, толкување


Види повеќе
27.494
75
icon

Производство


Види повеќе
38.415
401
icon

Рударство, Металургија


Види повеќе
44.330
79
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
20.852
169
icon

Телекомуникации


Види повеќе
36.139
161
icon

Технологија, Развој


Види повеќе
44.348
79
icon

Топ Менаџмент


Види повеќе
84.592
352
icon

Транспорт, Логистика


Види повеќе
42.368
1.069
icon

Трговија


Види повеќе
38.924
1.186
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
40.051
725
icon

Услужни дејности


Види повеќе
28.112
215
icon

Фармацевтска Индустрија


Види повеќе
44.728
212
icon

Хемиска Индустрија


Види повеќе
29.882
142
icon

Човечки Ресурси


Види повеќе
50.659
455