logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 353 USD (минимална плата) до 981 USD (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
USD
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа


Види повеќе
647
898
icon

Автомобилска Индустрија


Види повеќе
581
1.939
icon

Администрација


Види повеќе
504
1.258
icon

Банкарство


Види повеќе
724
1.175
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
461
90
icon

Градежништво и Недвижности


Види повеќе
636
1.237
icon

Дрвна Индустрија


Види повеќе
505
146
icon

Економија, Финансии, Сметководство


Види повеќе
693
1.156
icon

Електрично и Енергетско Инженерство


Види повеќе
674
663
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
517
354
icon

Информациски Технологии


Види повеќе
1.118
1.656
icon

Корисничка Поддршка


Види повеќе
585
147
icon

Култура и Уметност


Види повеќе
585
15
icon

Лизинг


Види повеќе
781
1
icon

Маркетинг, рекламирање, PR


Види повеќе
649
691
icon

Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
542
1.596
icon

Менаџмент


Види повеќе
858
1.366
icon

Менаџмент со квалитет


Види повеќе
703
14
icon

Механички Инженеринг


Види повеќе
660
470
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
540
150
icon

Обезбедување и Заштита


Види повеќе
532
210
icon

Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
538
714
icon

Општа работа


Види повеќе
399
258
icon

Осигурување


Види повеќе
635
29
icon

Право и Законодавство


Види повеќе
577
362
icon

Преведување, толкување


Види повеќе
462
77
icon

Производство


Види повеќе
533
229
icon

Рударство, Металургија


Види повеќе
610
11
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
398
108
icon

Телекомуникации


Види повеќе
676
11
icon

Технологија, Развој


Види повеќе
748
74
icon

Топ Менаџмент


Види повеќе
1.372
217
icon

Транспорт, Логистика


Види повеќе
571
1.270
icon

Трговија


Види повеќе
488
1.251
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
523
491
icon

Услужни дејности


Види повеќе
434
136
icon

Фармацевтска Индустрија


Види повеќе
669
154
icon

Хемиска Индустрија


Види повеќе
552
16
icon

Човечки Ресурси


Види повеќе
785
349