logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија вообичаено се движи од 0 EUR (минимална плата) до 0 EUR (највисок просек, реалната максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните категории на работни места. Доколку ве интересира платата за одредена категорија, погледнете ги подолу платите за специфични категории.

Пребарајте ја вашата позиција и споредете ја вашата плата со другите вработени во Македонија.

Дејности
Просечна месечна нето плата во Македонија
EUR
примерок
icon

Јавна администрација, Самоуправа


Види повеќе
720
863
icon

Автомобилска Индустрија


Види повеќе
672
1.072
icon

Администрација


Види повеќе
601
848
icon

Банкарство


Види повеќе
780
1.134
icon

Водостопанство, Шумарство, Животна средина


Види повеќе
520
90
icon

Градежништво и Недвижности


Види повеќе
683
1.257
icon

Дрвна Индустрија


Види повеќе
539
235
icon

Економија, Финансии, Сметководство


Види повеќе
724
1.121
icon

Електрично и Енергетско Инженерство


Види повеќе
709
814
icon

Земјоделство, Прехранбена индустрија


Види повеќе
594
513
icon

Информациски Технологии


Види повеќе
1.171
1.706
icon

Корисничка Поддршка


Види повеќе
655
246
icon

Култура и Уметност


Види повеќе
569
193
icon

Лизинг


Види повеќе
icon

Маркетинг, рекламирање, PR


Види повеќе
718
802
icon

Медицина и Социјална заштита


Види повеќе
565
1.160
icon

Менаџмент


Види повеќе
889
1.323
icon

Менаџмент со квалитет


Види повеќе
626
162
icon

Механички Инженеринг


Види повеќе
668
644
icon

Новинарство, Печатени медиуми, Медиуми


Види повеќе
569
274
icon

Обезбедување и Заштита


Види повеќе
678
297
icon

Образование, Наука и Истражување


Види повеќе
568
712
icon

Општа работа


Види повеќе
518
338
icon

Осигурување


Види повеќе
654
175
icon

Право и Законодавство


Види повеќе
616
453
icon

Преведување, толкување


Види повеќе
448
75
icon

Производство


Види повеќе
626
401
icon

Рударство, Металургија


Види повеќе
722
79
icon

Текстилна, Кожна, Конфекциска Индустрија


Види повеќе
340
169
icon

Телекомуникации


Види повеќе
589
161
icon

Технологија, Развој


Види повеќе
723
79
icon

Топ Менаџмент


Види повеќе
1.378
352
icon

Транспорт, Логистика


Види повеќе
690
1.069
icon

Трговија


Види повеќе
634
1.186
icon

Туризам, Гастрономија, Хотелиерство


Види повеќе
653
725
icon

Услужни дејности


Види повеќе
458
215
icon

Фармацевтска Индустрија


Види повеќе
729
212
icon

Хемиска Индустрија


Види повеќе
487
142
icon

Човечки Ресурси


Види повеќе
825
455