logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Образование, Наука и Истражување вообичаено се движи од 20.043 MKD (минимална плата) до 34.424 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Образование, Наука и Истражување
22K
24K
26K
28K
30K
32K
34K
 
10% заработуваат помалку 20K MKD
10% заработуваат повеќе 34K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Археолог

15.453 - 27.618 MKD
Види повеќе

Асистент на професор во медицинско училиште

11.500 - 19.552 MKD
Види повеќе

Библиотекар

12.727 - 29.992 MKD
Види повеќе

Биолог

17.398 - 39.912 MKD
Види повеќе

Возен инструктор

17.552 - 28.772 MKD
Види повеќе

Директор на училиште

25.005 - 47.483 MKD
Види повеќе

Едукатор/Инструктор/Негувател

15.540 - 26.991 MKD
Види повеќе

Заменик директор

25.702 - 45.976 MKD
Види повеќе

Истражувач, Научник

19.851 - 43.860 MKD
Види повеќе

Координатор за образование

17.271 - 29.881 MKD
Види повеќе

Лабораториски техничар

13.882 - 31.594 MKD
Види повеќе

Лектор

22.175 - 39.113 MKD
Види повеќе

Логопед/дефектолог

21.032 - 35.948 MKD
Види повеќе

Менаџер на училишна кантина

12.901 - 26.724 MKD
Види повеќе

Наставник

19.257 - 28.498 MKD
Види повеќе

Педагог

16.423 - 29.273 MKD
Види повеќе

Помошник наставник

11.836 - 21.067 MKD
Види повеќе

Предучилишен наставник

16.382 - 29.399 MKD
Види повеќе

Професор

23.015 - 31.629 MKD
Види повеќе

Професор

30.760 - 69.894 MKD
Види повеќе

Професор по музика и уметност

16.950 - 29.831 MKD
Види повеќе

Психолог

20.083 - 33.468 MKD
Види повеќе

Спортски тренер

14.484 - 36.269 MKD
Види повеќе

Тренер за стручно усовршување

22.989 - 41.292 MKD
Види повеќе

Тутор

14.886 - 27.009 MKD
Види повеќе

Универзитетски асистент

21.699 - 37.165 MKD
Види повеќе

Универзитетски лектор

28.741 - 53.593 MKD
Види повеќе

Универзитетски професор

25.489 - 45.637 MKD
Види повеќе

Училишен домар

11.895 - 25.087 MKD
Види повеќе

Учител

19.652 - 32.957 MKD
Види повеќе

Фитнес инструктор

16.036 - 27.817 MKD
Види повеќе