logo

Опсегот на платата за лице што работи во Македонија во Јавна администрација, Самоуправа вообичаено се движи од 20.469,00 MKD (минимална плата) до 45.259,00 MKD (највисок просек, вистинската максимална плата е повисока).

Ова е вкупната месечна плата во која се вклучени и бонусите. Платите драстично се разликуваат помеѓу различните работни позиции. Доколку ве интересира платата за одредена работна позиција, погледнете ја подолу платата за специфична работна позиција.

Просечна нето плата во категоријата Јавна администрација, Самоуправа
30K
40K
 
10% заработуваат помалку 20K MKD
10% заработуваат повеќе 45K MKD
Платите може да варираат во зависност од позициите, прикажаната вредност е индикативна.

За компании - Извор од доверба кој ќе ви помогне во одлучувањето за плати

Одредете ги платите на вашите вработени правично, со помош на деталниот извештај за плати. Имајте релевантни податоци за плати секогаш при рака.

Кликнете на позицијата на која сте вработени и учествувајте во истражувањето.

Генерален државен советник

24.883 - 40.593 MKD
Види повеќе

Главен државен советник

15.472 - 52.705 MKD
Види повеќе

Главен советник

19.367 - 68.662 MKD
Види повеќе

Главен функционер

21.210 - 47.846 MKD
Види повеќе

Директор на оддел

22.582 - 82.563 MKD
Види повеќе

Државен советник

21.487 - 47.215 MKD
Види повеќе

Инспектор

21.060 - 39.433 MKD
Види повеќе

Независен советник

14.900 - 30.740 MKD
Види повеќе

Независен стручен соработник

22.392 - 38.236 MKD
Види повеќе

Независен функционер

14.900 - 30.305 MKD
Види повеќе

Постар соработник

18.046 - 34.696 MKD
Види повеќе

Секретар

15.178 - 33.198 MKD
Види повеќе

Советник

22.641 - 33.754 MKD
Види повеќе

Соработник

19.517 - 29.526 MKD
Види повеќе

Специјален советник

18.778 - 38.676 MKD
Види повеќе

Специјален функционер

14.900 - 34.063 MKD
Види повеќе

Функционер

14.900 - 29.452 MKD
Види повеќе

Царински службеник

17.505 - 34.258 MKD
Види повеќе